Update - 8 sept 2020

De Vlaamse Taskforce besliste dat er een versoepeling mogelijk is binnen de woonzorgcentra vanaf 7 september, op voorwaarde dat er geen recente besmettingen vast gesteld werden in het woonzorgcentrum. Binnen dit nieuwe kader is bezoek op de kamer terug mogelijk, met een maximum van 5 verschillende bezoekers per bewoner gedurende de komende periode. Gelieve onderling goede afspraken te maken over wie er op bezoek komt in het woonzorgcentrum. Indien er één of meerdere bewoners of medewerkers besmet zijn, kan alleen bezoek plaatsvinden met toestemming van het woonzorgcentrum en volgt er een aanpassing van de bezoekregeling. Ook wanneer het aantal besmettingen in de regio sterk begint te stijgen en de drempelwaarden worden overschreden, kan een tijdelijke bezoekbeperking worden opgelegd. 

Bedankt voor uw medewerking, zo houden we het samen warm en veilig!

Een bezoekje brengen? Dat kan! 

Basisvoorwaarden voor een bezoek:

 • De bewoner beslist zelf of hij/ zij al bezoek wenst te ontvangen.
 • Je maakt afspraken binnen de familie en vriendenkring welke drie tot vijf verschillende personen op bezoek zullen komen de volgende periode: het aantal personen in de ‘bubbel’ hangt af van de regio. Kijk hiervoor uw individuele communicatie na vanuit het wzc. 
 • Bezoek kan enkel plaatsvinden als bezoeker en bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden en in de afgelopen 14 dagen niet positief testten (bij het betreden van het WZC zal u daarom een verklaring op eer ondertekenen als u zich registreert).
 • Wij rekenen op ieders gezond verstand: indien u van een (vlieg)vakantie komt, gelieve niet meteen naar het woonzorgcentrum op bezoek te komen. De kans dat u het virus mee heeft genomen is reëel, ook al komt u niet uit een rode of oranje zone.
 • In principe is er geen bezoek mogelijk bij bewoners met een (vermoedelijke) Covid-19-besmetting.

Bezoekregeling:

 • Bezoek op de kamer is mogelijk tussen de openingsuren. U hoeft geen afspraak te maken momenteel.
 • Respecteer het maximum aantal bezoekers per moment op de bewonerskamer (afhankelijk van de grootte van de kamer, zie details per wzc).
 • Het bezoek dient een chirurgisch mondneusmasker te dragen bij het binnenkomen in het gebouw. Wij vragen om dit aan te houden gedurende het hele bezoek, ook op de kamer. Ook de bewoner dient een mondmasker te dragen. Alleen tijdens het drinken kan u dit afzetten.
 • Ontsmet uw handen en registreer uw gegevens bij het binnenkomen en het buitengaan.
 • Gelieve zoals overal steeds min. 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers, bewoners, uw familie en medewerkers.
 • Vermijd a.u.b. het gebruik van onze sanitaire voorzieningen of het doen van onnodige verplaatsingen in het woonzorgcentrum. Begeef u daarom onmiddellijk naar de kamer. Bezoek in de gemeenschappelijke leefruimten op de afdeling is niet toegelaten.
 • Tijdens uw bezoek kan u voortaan de was van de kamer meenemen en meegebrachte zaken hoeven niet meer gedurende 24 u in bewaring te worden geplaatst.

Hoe zit het in 'mijn' woonzorgcentrum? Hierboven vindt u de algemene bezoekregeling voor onze woonzorgcentra. De cafetaria's en Grand Café's kunnen nog niet voor alle publiek open. Kijk voor meer details in de individuele communicatie die u vanuit het woonzorgcentrum ontvangt.

Openingsuren woonzorgcentra

 • Amandina: dagelijks tussen 8u30 en 20u
 • Sint Jozef Wuustwezel: update volgt
 • Sint Jozef Lier: dagelijks tussen 10u en 20u
 • Onze Lieve Vrouw van Troost: dagelijks tussen 10u30 en 19u30
 • Het Gouden Anker: tussen 10u en 11u30 of 13u30 en 15u op weekdagen, en tussen 13u30 en 15u in het weekend. 
 • Huizeke van Nazareth: maandag tot zaterdag tussen 14u en 16u15

 

Wonen en leven - bewoners

Ondertussen blijven wij onze dagelijkse werking aanhouden zodat de bewoners zoveel mogelijk kunnen wonen, leven en genieten zonder al te veel zorgen. Elke dag staat ons team klaar om samen met de bewoners allerlei activiteiten te ondernemen en de nodige sociale, veilige, contacten te onderhouden, binnen het woonzorgcentrum.

Bewoners kunnen buiten het woonzorgcentrum gaan als zij dit afspreken met de afdelingsverantwoordelijke of directie. Wij vragen bewoners en familie/vrienden om steeds een mondneusmasker te dragen, ook buiten het woonzorgcentrum, en de nodige afstand te houden van elkaar.                                                                                                               

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Bij vragen, opmerkingen of suggesties, neem gerust contact op met het woonzorgcentrum. Algemene informatie en update over de federale maatregelen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Meer informatie en update over de specifieke maatregelen in de zorgsector: https://www.zorg-en-gezondheid.be/corona-richtlijnen-voor-zorgprofessionals