Update vrijdag 24 juli - Tijdelijke maatregelen door opflakkeringen COVID-19 in samenleving

 

 

 

Sinds midden juli 2020 stellen we in ons land een dagelijkse toename vast van het gemiddeld aantal besmettingen met COVID-19 in de samenleving. De Vlaamse Overheid wil een totale sluiting van de woonzorgcentra vermijden. Daarom werd op 23 juli 2020 door de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg beslist om voor alle ouderenzorgvoorzieningen (tijdelijk) de maatregelen m.b.t. contacten tussen bezoekers en bewoners aan te passen.

Bezoekregeling woonzorgcentra - update 31 juli 2020

Ook voor de bewoners in de woonzorgcentra geldt het algemene principe van maximum drie tot vijf verschillende bezoekers toe te laten de komende vier weken. Dit kan verschillen per woonzorgcentrum afhankelijk van de logistiek en organisatie. Alle maatregelen m.b.t. registratie, handhygiëne en afstand houden blijven uiteraard kracht. Dit zijn momenteel de algemene richtlijnen van kracht in al onze woonzorgcentra:
  • Bezoek op de kamer is tijdelijk niet mogelijk.
  • Het bezoek gebeurt bij voorkeur buiten of in een daartoe voorziene aparte ruimte die veilig is voor iedereen. Tijdens dit bezoekmoment mag u alleen of met maximum twee personen tegelijk de bewoner bezoeken (afhankelijk van de grootte van de ruimte). De toegang tot de bezoekruimte wordt zo geregeld dat kruising tussen bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk vermeden wordt. Hierover volgt nog een individuele communicatie vanuit het woonzorgcentrum.
  • Bezoek is alleen mogelijk op afspraak gezien we het bezoek zoveel mogelijk in aparte ruimtes of buiten moeten laten doorgaan. Op die manier kunnen wij op een aangename manier uw familielid helpen bij uw bezoek. 
  • Het dragen van een (chirurgisch) mondneusmasker voor zowel de bewoner als het bezoek is verplicht. Het bezoek dient dit mondneusmasker te dragen tijdens de volledige aanwezigheid in de voorziening.
  • Afstand houden van uw familielid is verplicht, alsook afstand houden van andere bezoekers, bewoners en medewerkers.
  • Vermijd a.u.b. het gebruik van onze sanitaire voorzieningen of het doen van onnodige verplaatsingen in het woonzorgcentrum. 
  • Ontsmet uw handen en registreer u bij het binnen en buitengaan van de afdeling/het wzc.
  • Ook uw gezondheid is belangrijk: 14 dagen symptoomvrij geweest voor uw bezoek – verklaring op eer.
  • Wij rekenen op ieders gezond verstand: indien u van een (vlieg)vakantie komt, gelieve niet meteen naar het woonzorgcentrum op bezoek te komen. De kans dat u het virus mee heeft genomen is reëel, ook al komt u niet uit een rode of oranje zone. U kan uiteraard steeds een skype - of telefoonbabbel vragen met uw familie.

Bedankt om rekening te houden met deze richtlijnen die we van de Vlaamse Overheid moeten volgen. Op die manier kan u ons helpen onze WZC Corona-vrij te houden om zo een totale sluiting van onze deuren vermijden. Indien er een lokale uitbraak is, of indien we merken dat mensen de regels niet respecteren, kunnen wij, in overleg met het lokale bestuur, overgaan tot het verstrengen van de maatregelen. Aan bezoekers die de regels niet respecteren zullen we de toegang tot het woonzorgcentrum weigeren. 

 

Hoe zit het in 'mijn' woonzorgcentrum? Hou zeker uw mail in het oog i.v.m. de specifieke communicatie per woonzorgcentrum, of kijk hier voor de meest recente briefing:

Het Gouden Anker 

Sint Jozef Wuustwezel

Amandina

Huizeken van Nazareth

  • --> Alle voorgaande afspraken vervallen, maak een nieuwe afspraak via mail of telefoon

Onze Lieve Vrouw van Troost

Sint Jozef Lier

Wonen en leven - bewoners

Ondertussen blijven wij onze dagelijkse werking aanhouden zodat de bewoners zoveel mogelijk kunnen wonen, leven en genieten zonder al te veel zorgen. Elke dag staat ons team klaar om samen met de bewoners allerlei activiteiten te ondernemen en de nodige sociale, veilige, contacten te onderhouden, binnen het woonzorgcentrum.

De bewoner kan het woonzorgcentrum verlaten (onder begeleiding) voor dringende afspraken, en mits overleg en toestemming van de plaatselijke directie. 

Waar kan ik met mijn vragen terecht?

Bij vragen, opmerkingen of suggesties, neem gerust contact op met het woonzorgcentrum. Algemene informatie en update over de federale maatregelen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Meer informatie en update over de specifieke maatregelen in de zorgsector: https://www.zorg-en-gezondheid.be/corona-richtlijnen-voor-zorgprofessionals